Anne sütü arttıran besinler

Merhaba,

Anne sütünü arttıran besinlerden bahsetmek istiyorum.

Öncelikle şunu söylemekte fayda sıvı alımını azaltmanız direkt süt üretimine yansıyacaktır. Günde 2-3 litre sıvı alınması faydalıdır.
Özellikle taze sıkılmış meyve suları içilmesi çok faydalıdır. Et ve Balık tüketimini düzenli yapmanız. Hatta hergün bir miktar yemenizde fayda vardır. Sebze çorbaları ve zeytinyağlı yiyecekler diyet uzmanları tarafından sıkça önerilen besinlerdir. Her gün kalsiyum kaybettiğiniz için kalsiyum ihtiyacınızı da karşılamaya dikkat etmeli ve hergün 2-3 bardak süt içmenizde fayda vardır. Ayrıca peynir ve yoğurt tüketmeye de özen göstermeniz gerekir.

Bunların dışında bitkisel çözümler için bir diyetisyene başvurmanızı da öneriyoruz. Günümüzde diyetisyenler kilo almak ve kilo vermek dışında annenin sağlıklı beslenmesi için de başvurulan yerlerdir.


Rezene çayının sütün kalitesini arttırdığı bilinmektedir.

Dikkat edilmesi gerekli konulardan birisi de eğer bebeğiniz sütünüzü tamamen bitirmedi ise süt pompası kullanarak sütün tamamen boşalmasını sağlamaktır. Sütün tamamen boşaltılması sütün bir sonraki üretimde salgı bezleri tarafından daha fazla ve kaliteli salgılanmasını sağlayacaktır.

Ada çayı, kekik, nane, mentol, maydonoz gibi bitkileri çok tüketmemeniz gerekmektedir. Bu bitkilerin anne sütünü azaltıcı etki yaptığı bilinmektedir.


Bebek gelişiminde çok önemli rol oynadığı için doktorunuzun tavsiye ettiği süre boyunca bebeğinizi anne sütü ile besleyiniz. Yapay mama ve sütleri sadece doktorunuz izin verdiği zamandan sonra kullanınız.

Unutmayın herşeyin doğalını kullanmak hayat kalitenizi arttırır. Bebeğinizin hayat kalitesini arttırın.

Birde bebeğinize süt verdiğiniz süre boyunca acı baharatlar, sigara, alkol gibi zararlı maddeler kullanmamanız gerekmektedir.

Bir ilaç kullanmaya başlamayı düşünüyorsanız mutlaka doktorunuzu görünüz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamileler vicks kullanabilir mi ?

Evdeki eski ve kullanılmış sabunları değerlendirin

Tüylü çizmeler ve botlar