Toplu taşıma araçlarında seslerden rahatsız mı oluyorsun ?

Merhaba,

Sizde benim gibi toplu taşıma araçlarında seslerden rahatsız mı oluyorsunuz ?

Otobüste, gemide, metroda, uçakta birçok insan evindeymişçesine rahat hareketler yapmakta ve bunun sonucunda çevresindeki insanları rahatsız etmekte.

Özellikle sabahları tabiricaizse bangır bangır müzik dinleyen ve sesini kısmayan kişiler kulaklık ile müzik dinlerken diğer insanları rahatsız etmediklerini düşünürler. Oysaki son yıllarda kulaklıklar neredeyse küçük bir hoparlöre eşdeğer ses verecek teknolojiye ulaşmıştır. Heleki metal müzik yada club tarzı müzikler dinliyorlarsa ve sizin yanınızda oturmuşlarsa yandınız demektir.



Çoğu zaman bu kişileri uyarmak da fayda vermez. Kişisel özgürlüklerini sizi rahatsız etme pahasına savunurlar. Yüksek sesle telefon görüşmesi yapan yada karşılıklı birilerini yüksek sesle çekiştirenleri saymak bile istemem.



Bunun gibi sizi rahatsız edecek pek çok sesten kurtulmak yada en azından aza indirmek mümkün mü ?

Kendimce bulduğum birkaç çözümü sizlerle paylaşayım.

- Sizde müzik dinleyin. Garip gelebilir ama kulaklık takıp sevdiğiniz müzikleri dinlerseniz hem keyifli bir yolculuk yaparsınız hemde diğer sesleri duymazsınız.

- Ses engelleyici kulak tıkacı takın. Eczanelerde ve marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz kulak tıkaçları sesi kesmede yada en azından azaltmada faydalı olacaktır. Birkaç çeşidi olan kulak tıkaçlarının özellikle silikon olanlarını tavsiye ederim.





Bu tıkaçların oldukça faydasını gördüğümü söyleyebilirim.

Teşekkürler,


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamileler vicks kullanabilir mi ?

Evdeki eski ve kullanılmış sabunları değerlendirin

Tüylü çizmeler ve botlar