Bebek ve çocuklara bitkisel deterjan kullanın

Merhaba,

Bitkisel detarjanların önemi günden güne artıyor.
Sevdiklerimizin , miniklerimizin kıyafetlerini neden sentetik deterjanlar ile yıkayalım ?

Günümüzde insan sayısı arttığı için ucuza daha çok deterjan üretmek adına petrokimyasallar ve diğer sentetik maddeler kullanarak daha çok köpüren sentetik deterjanlar üretiyorlar.

Fakat dikkat ettiyseniz biraz deterjanı elimizde erittiğimizde sentetikliği hemen anlaşılıyor. Çamaşırlar üstünde kalan küçük artıklar küçüklerimizin geleceklerine kara bir kader gibi çöküp kansere ve cilt problemlerine neden olabilir.

Bu sebeple sizlere tavsiyem bitkisel deterjanlar kullanmanızdır. Piyasada zeytinyağı ve defne yağından üretilmiş deterjanlar ile yurtdışından ithal ekolojik deterjanları bulmak artık çok kolay.




Birkaç lira kar edeceksiniz diye gelin sevdiklerinizin hayatını tehlikeye atmayın.

Bir diğer tehlikede bazı diş macunu ve birçok şampuanda bulunan SLS (Sodium Lauryl Sulfat) maddesidir. Bu madde küçüklerde göz gelişimini etkilemekte ayrıca karaciğerden tutunda cilde kadar pek çok konuda hasar verebilmekte ve alerjik reaksiyonlar yaratmaktadır.

Sevdiklerinize aldığınız ürünlerde SLS olmadığından emin olunuz.

Bu konuda detaylı bilgi için TIKLAYINIZ

Yorumlar

  1. Sülfatsız ürünler kullanmak gerçekten önemli. Evdeki şampuanlara ve diş macunuma baktım. Hepsinde sülfat var. Rahatsız edici bir durum gerçekten.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamileler vicks kullanabilir mi ?

Evdeki eski ve kullanılmış sabunları değerlendirin

Tüylü çizmeler ve botlar