Hintli kadınlardan bakım önerileri

Hintli kadınlardan cilt bakım önerileri...

Limon yağlı ciltler için ideal bakım malzemesidir. 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı tuzsuz loru iyice karıştırın, yüzünüze kalın bir maske halinde uygulayın. 20 dakika bekletip, ılık suyla yıkayın.

Kırışıklıklar İçin Lavantalı Maske : 1 su bardağı dolusu lavanta çiçeğini 1 bardak portakal suyunun içinde kısık ateşte biraz ısıtın. Daha sonra 1-2 dilim kabuğu soyulmuş salatalık ile birlikte iyice ezin ve 1 yumurta sarısı, biraz bal, biraz mısır unu ilave edip krem kıvamına gelene kadar yoğurun veya karıştırın. Hazırladığınız kremi birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra cildinize uygulayabilirsiniz.




Domates, salatalık ve kavunu rendeleyin, karıştırıp yüzünüze maske olarak yerleştirin, birkaç dakika bekletin, ılık suyla yıkayın.

Parlak Bir Cilde Sahip Olmak İçin Maske 2: 2 adet turpu suda iyice pişirip ezin. Elde ettiğiniz lapaya krem kıvamına gelecek kadar biraz süt, biraz bal ve biraz badem yağı ilave ederek iyice yoğurun. Bu kremi tüm vücudunuz ve cildiniz için banyodan bir saat önce kullanabilirsiniz.

Gözlerden yorgunluğu ve şişkinliği almak için ise böyle bir yöntem kullanılır: iki parça buz ve iki dilim salatalığı alın, ince bir beze sarıp gözünüze yerleştirin. Bu kompres rahatlatıcı ve tamamlayıcı, dinlendirici etkiye sahiptir.


Maskelerinizi hazırlarken mümkünse cam bir kase ve karıştırmak için de cam bir çubuk veya tahta kaşık kullanmanızı öneririz.

Cilt Lekeleri İçin Maske: Birkaç tane havucu rendeleyerek suyunu çıkarın. Havucun suyuna sırasıyla biraz killi toprak daha sonra merhem kıvamına gelecek kadar zeytinyağı karıştırıp yoğurun. Bu merhemi günde bir defa lekeli cilde sürün. Bir süre sonra lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.

Cilt Lekeleri İçin Maske 2: 1 yumurtanın akına 1 limonun kabuğunu rendeleyin ve krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Gerekirse biraz daha limon kabuğu rendesi koyabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı banyodan bir saat önce cildinize masaj yaparak sürün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamileler vicks kullanabilir mi ?

Evdeki eski ve kullanılmış sabunları değerlendirin

Tüylü çizmeler ve botlar