Lavanta yağının faydaları

Lavanta yağı binlerce yıldır çeşitli toplumlar tarafından kullanılmıştır. Günümüzde de kozmetik sektöründen tutun da ilaç sektörüne kadar çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.


Kepeklenmiş saç derisini, dudak çatlamalarını, uçukları az miktar lavanta yağı ile ovalamak oldukça fayda verir.

Eczaneden alacağınız alkol ile bir miktar lavanta yağını karıştırarak hoş bir oda parfümü elde edebilirsiniz.

Yorgun ve yıpranmış ayaklarınız için ise bir kova içine 5-10 damla lavanta yağı atıp karıştırın ve ayaklarınızı birsüre bu su içinde bekletin. Değişikliği siz de farkedeceksiniz.

Egzama olan kişilerin az miktarda lavanta yağı ile ilgili bölgeyi ovmaları iyi gelecektir.


Geceleri odanızın güzel kokması ve ferah bir uyku için yastığınızın yada yorganınızın üstüne su ile seyreltilmiş lavanta yağından birkaç damla koymanız yarar sağlayacaktır. Yanlız bunu yaparken fazlaca görünmeyecek yada iz bırakmayacak kısımlara koymanız önerilir. Yorgan uç ve ek yerlerine , yastık dikiş yerlerine olabilir.

Çamaşırlarınızı yıkadıktan sonra yıkama aşamasına geçildiğinde bir parça bez üzerine birkaç damla lavanta yağı koyup , bezi ıslayıp çamaşırlarınızın arasına atmanız çamaşırlarda hoş bir koku yaratacaktır.

Bir tavsiyemiz de çamaşırları kurutmak için astığınızda olacak. Bir sprey şişesinin 10 da birini eczaneden alacağınız saf alkol ile doldurun. Sonra içine bir şırınga yardımı ile 10 damla lavanta yağı ekleyip iyice karıştırın.
Lavanta yağının alkol içinde dağıldığından emin olduktan sonra Şişenin geri kalan kısmını su ile doldurun. İyice çalkaladıktan sonra uzaktan çamaşırlarınızın üstüne spreyleyin. Farkı göreceksiniz...

Aynı spreyi çekmece ve dolabınızdaki giyseiler, iç çamaşırları, mendiller, tülbentler, seccadeler, çoraplar v.b. için de kullanabilirsiniz. Spreylemeden sonra ilgili çekmece yada dolabı birsüre ahavalandırmayı unutmayın.

Yorumlar

  1. Şakakları azmiktar lavanta yağı katılmış su ile ovmak baş ağrısına da çok iyi geliyor.
    Hatta aynı su ile ense kısmınada sürün, rahatlatıyor insanı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamileler vicks kullanabilir mi ?

Evdeki eski ve kullanılmış sabunları değerlendirin

Tüylü çizmeler ve botlar